artikel

Innovatie: kan jouw bedrijf een Kodak-moment krijgen?

Businessmodellen

Innovatie en faillissement liggen dicht bij elkaar.

Goede innovatie hoeft niet noodzakelijkerwijs verbonden te zijn aan een product of technologie als de waardepropositie waarde creëert voor je klanten en als je businessmodel waarde creëert voor het bedrijf. Goede businessmodel-innovatie start met cultuur.

Jouw bedrijf kan nog zo innovatief zijn, een faillissement is nooit onmogelijk. Neem Kodak als voorbeeld. Een innovatief bedrijf, maar dat zorgde er niet voor dat het bedrijf alsnog over de kop ging. Ondanks dat Kodak de basistechnologie uitvond die nog steeds in digitale camera’s word gebruikt, was de technologie-innovatie van het bedrijf niet sterk genoeg om een businessmodel te ondersteunen dat toekomstige groei zou waarborgen.
Lees de hele blog van Kavi Guppta.

Reageer op dit artikel