artikel

Hulpverleningsdienst regio Twente HKZ-gecertificeerd

Geen categorie

Onlangs ontving de Hulpverleningsdienst regio Twente het HKZ-certificaat (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) voor zijn taken op het

Onlangs ontving de Hulpverleningsdienst regio Twente het HKZ-certificaat (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) voor zijn taken op het gebied van geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen, kortweg GHOR. Twente is daarmee een van de eerste HKZ-gecertificeerde regio’s in Nederland.

Het aspect van geneeskundige hulpverlening bij rampenbestrijding is vrij nieuw. In dat licht heeft GHOR een behoorlijke groeistuip doorgemaakt. Belangrijk doel van de Hulpverleningsdienst was een multifunctionele organisatie voor veiligheid, hulpverlening en rampenbestrijding tot stand te brengen waarbij alle regionale hulpverleningsinstanties werken vanuit één meld-, informatie- en communicatiecentrum. Die afstemming tussen de hulpdiensten is essentieel. Er is flink geïnvesteerd in het kwaliteitssysteem.

Reageer op dit artikel