artikel

Per 1 juli wetswijziging arbobeleid

Geen categorie

Nu zijn ondernemingen nog verplicht bij de aanpak van arbeidsomstandigheden een arbodienst in de arm te nemen. Als u als werkgever per 1 juli 2005 wil

Nu zijn ondernemingen nog verplicht bij de aanpak van arbeidsomstandigheden een arbodienst in de arm te nemen. Als u als werkgever per 1 juli 2005 wilt kiezen voor een eigen vorm van arbodienstverlening moet u rekening houden met de volgende drie voorwaarden.

U moet het over de door u gekozen vorm van arbodienstverlening eens zijn met uw werknemers via de CAO van uw branche, uw ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging. U moet voor de beoordeling van uw RI&E een gecertificeerde arbodeskundige inschakelen. En voor ziekteverzuimbegeleiding, arbeidsomstandighedenspreekuur, arbeidsgezondheidskundig onderzoek en aanstellingskeuringen moet een bedrijfsarts beschikbaar zijn. Kijk voor meer informatie over de wetswijziging op de volgende website.

Reageer op dit artikel