artikel

Stakeholders steeds belangrijker voor bedrijfsstrategie

Geen categorie

Uit onderzoek van KPMG naar de vraag hoe bedrijven omgaan met hun stakeholders blijkt het volgende. De roep om transp

Uit onderzoek van KPMG naar de vraag hoe bedrijven omgaan met hun stakeholders blijkt het volgende. De roep om transparantie is de belangrijkste aanleiding voor de toegenomen aandacht voor de dialoog met stakeholders. Men is zich gaan realiseren dat een goede dialoog bij kan dragen aan het bedrijfsresultaat. Een op de vier bedrijven is nog onbekend met onderwerpen die stakeholders van belang vinden.

Bedrijven zijn over het algemeen tevreden over de dialoog. Bijna de helft vindt de opbrengst van hun inspanningen voldoende. Barend van Bergen van KPMG: “Minder voor de hand liggende stakeholders – opinieleiders, milieugroeperingen of burgerorganisaties- kunnen soms verbanden leggen tussen bedrijfsvoering en omgeving die door de onderneming niet direct als vanzelfsprekend worden gezien. Meer en meer realiseren bedrijven zich dat ze zo op termijn concurrentievoordelen kunnen behalen.”

Reageer op dit artikel