artikel

Utrecht meest duurzame provincie

Geen categorie

De Rabobank heeft de resultaten gepubliceerd van Visie op provinciale dynamiek 2005, een grootschalig regionaal onderzoek. Dit jaar is duurzaam

De Rabobank heeft de resultaten gepubliceerd van Visie op provinciale dynamiek 2005, een grootschalig regionaal onderzoek. Dit jaar is duurzaamheid het thema. Het hoogst op duurzaamheid scoorde de provincie Utrecht. Dat is vooral te danken aan de zeer krachtige economie, de goede gezondheidszorg en het gezonde ondernemersklimaat. De hoge score voor de economische dimensie samen met de nog net bovengemiddelde score voor ecologische kwaliteit was genoeg om de slechte score op sociaal -cultureel gebied te compenseren. Maar Utrecht is wel een van de meest verontreinigde provincies. In Gelderland en Brabant zijn de sociaal-culturele, ecologische en economische kwaliteiten het beste in balans. Gelderland heeft zijn hoge score te danken aan het landschappelijk uiterlijk, de grote politieke betrokkenheid, de welvaart en het bloeiende verenigingsleven. Ook in Brabant is de verscheidenheid aan natuur groot; de score wat betreft sociaal-economische welvaart is goed. Brabanders zijn zeer milieubewust. Hekkensluiter is Zuid-Holland. www.rabobankgroep.nl.

Reageer op dit artikel