artikel

Audit en certificering onder ISO 22000 krijgt vorm

Geen categorie

ISO wil een document publiceren met eisen voor instellingen die audits en certificeringen uitvoeren voor foodsafety managementsystemen op basis van IS

ISO wil een document publiceren met eisen voor instellingen die audits en certificeringen uitvoeren voor foodsafety managementsystemen op basis van ISO 22000. Voornaamste reden is harmonisatie van eisen voor audits en certificering. Frankrijk heeft het onderwerp voorgesteld, in juni hebben de lidstaten van de ISO het goedgekeurd zodat een gecombineerde werkgroep van ISO/CASCO (Conformity Assessment) en ISO/TC 34 (Food Products) aan de slag kon gaan. Belangrijk punt van discussie bleek de duur van de audit. Dit wordt in het Franse voorstel op 1,5 dag vastgelegd. Nederland staat hier niet achter. Een ander punt is of accreditatie onder ISO Guide 62 of onder ISO Guide 65 uitgevoerd moet worden. Accreditatie onder ISO Guide 62 wordt gebruikt voor ISO 9001 en komt dus mondiaal vaak voor. De retail echter geeft de voorkeur aan accreditatie onder ISO Guide 65. Meer informatie bij Marcel de Vreeze, e-mail: marcel.de vreeze@nen.nl. Zie ook: www.lnv.nl en www.cbl.nl.

Reageer op dit artikel