artikel

De meest bewonderde bedrijven

Geen categorie

Samen met Fortune heeft de Hay Group voor de achtste keer het jaarlijkse onderzoek gedaan naar welke de meest bewonderde bedrijven zijn. Aan de topman

Samen met Fortune heeft de Hay Group voor de achtste keer het jaarlijkse onderzoek gedaan naar welke de meest bewonderde bedrijven zijn. Aan de topmanagers van de 582 grootste bedrijven werd gevraagd andere bedrijven te rangschikken volgens een negental dimensies: innovatie, het ontwikkelen van talent, financiële gezondheid, sociale verantwoordelijkheid, kwaliteit van het management, gebruik van corporate assets, langetermijninvesteringen, internationaal ondernemen en de kwaliteit van de producten en diensten.

De ranglijst: Toyota, BMW, Sony, Honda, BP, Nestlé, Nokia, L’Oréal, Samsung en HSBC Holdings. Innovatieve ondernemingen, aldus de onderzoekers, hebben geduld met ideeën die niet meteen geld opleveren. Ze trekken de investeringen in die ideeën niet te snel terug. Ze zijn ook niet bang fouten toe te geven, misstappen worden diepgaand bestudeerd. De leidende Nederlandse bedrijven in hun sectoren zijn: ABN Amro, Air-France KLM, Akzo Nobel, Corus, Fortis, Gasunie, Heineken, ING, Ahold en Shell. Zie ook: www.haygroup.com/fortune.

Reageer op dit artikel