artikel

Gemeenten onderschatten tevredenheid burger

Geen categorie

Het onderzoek ‘Het beeld van de burger’ van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft de volgende resultaten opgeleverd. De gemeentelijke di

Het onderzoek ‘Het beeld van de burger’ van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft de volgende resultaten opgeleverd. De gemeentelijke dienstverlening wordt door burgers hoger gewaardeerd dan gemeenten denken. Vooral raadsleden zijn te negatief. Driekwart van de burgers meent dat de gemeente hen goed informeert. Ze vinden het belangrijk dat er verantwoording wordt afgelegd over de besteding van belastinggelden. Volgens burgers doen de gemeenten het beter dan de landelijke overheid: gemeenten zouden beter weten wat er onder burgers leeft, doen wat ze zeggen en beter uitleggen waarom bepaalde besluiten worden genomen. Tegelijkertijd blijken burgers niet goed te weten wat zich afspeelt achter de deuren van het gemeentehuis. De burger ziet niet of nauwelijks onderscheid tussen partijen in de gemeenteraad of tussen burgers en ambtenaren. Zie ook: www.binnenlandsbestuur.nl.

Reageer op dit artikel