artikel

ISO werkt aan Handboek Integratie Managementsysteemnormen

Geen categorie

ISO gaat een handboek publiceren over het geïntegreerd gebruikmaken van verschillende normen voor managementsystemen. Daartoe heeft de Technical Manag

ISO gaat een handboek publiceren over het geïntegreerd gebruikmaken van verschillende normen voor managementsystemen. Daartoe heeft de Technical Management Board een taskforce opgericht; Frankrijk heeft het voorzitterschap en het NEN vervult het secretariaat. Het handboek gaat twee delen bevatten. Het eerste deel informeert de lezer over de aanknopingspunten die normen voor managementsystemen bieden voor een goede bedrijfsvoering in de eigen organisatie. De inhoud van dit deel is tijdens een vergadering in Edmonton, Canada uitgebreid aan de orde geweest; de publicatie wordt nog deze zomer verwacht. Het tweede deel gaat over hoe bedrijfsprocessen het toepassen van normen kunnen stimuleren. Als voorbeeld worden de processen in een kleine bakkerij genomen, die uitgroeit tot een multinationale onderneming. In het handboek worden ook werkvragen en oefeningen opgenomen. Meer informatie bij Annemarie de Jong, e-mail: annemarie.dejong@nen.nl, tel. 015-2 690 239, www.nen.nl.

Reageer op dit artikel