artikel

KPMG-onderzoek: duurzaamheidsverslaggeving is toegenomen

Geen categorie

KPMG heeft de resultaten gepubliceerd van een onderzoek in 16 landen onder 1600 bedrijven over hun duurzaamheidsverslaggeving. Het blijkt dat de versl

KPMG heeft de resultaten gepubliceerd van een onderzoek in 16 landen onder 1600 bedrijven over hun duurzaamheidsverslaggeving. Het blijkt dat de verslaggeving is toegenomen met name in de financiële sector. Lag voorheen de nadruk op milieu-onderwerpen, nu is er een trend om duurzaamheid breder te benaderen. Er is meer aandacht gekomen voor corporate governance en hoe leveranciers in de toeleveringsketen omgaan met hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. KPMG verwacht dat vooral deze supply-chain issues meer aandacht zullen krijgen en dat door de toenemende wet- en regelgeving meer duurzaamheidsverslagen zullen worden gepubliceerd. Circa 40 procent van de bedrijven hanteren de richtlijnen van de Global Reporting Initiative (GRI) om de verslaggeving te evalueren. KPMG concludeert dat bedrijven nieuwe verslaggevingsnormen zijn gaan hanteren waardoor het professionalisme is gegroeid. De echte uitdaging is het betrekken van belanghebbenden en het integreren van maatschappelijke verantwoordelijkheid in strategie en bedrijfsvoering. Zie ook: www.globalreporting.org en www.one-report.com.

Reageer op dit artikel