artikel

Nieuwe Arbowet levert maatwerk op

Geen categorie

Vanaf 1 juli 2005 hebben veel organisaties de regie over verzuimbegeleiding meer in eigen hand genomen. Over de gevolgen van deze wetswijziging hield

Vanaf 1 juli 2005 hebben veel organisaties de regie over verzuimbegeleiding meer in eigen hand genomen. Over de gevolgen van deze wetswijziging hield bureau Heliview een enquête onder meer dan 300 grote ondernemingen en overheidsorganisaties. Op basis van dit onderzoek voorspelt het bureau dat grote organisaties het bestaande contract met de arbodienst zullen opzeggen en overgaan op maatwerk. Dat doen ze omdat ze denken met de nieuwe werkwijze veel geld te kunnen besparen op het gebied van preventie en reïntegratie; ze denken ook effectiever te kunnen werken. 15 procent van de ondervraagde organisaties kiest voor een interne arbodienst, 19 procent voor een externe en de rest kiest voor een combinatie. De nieuwe Arbowet stelt dat de werkgever zelf een preventiemedewerker moet aanwijzen, voor een contract met een bedrijfsarts moet zorgen en verantwoordelijk is voor verzuimbegeleiding en reïntegratie. Meer informatie: www.regering.nl, www.werkinfo.nl of www.managernet.nl.

Reageer op dit artikel