artikel

Tweede groep van acht ziekenhuizen start met Kwaliteitsprogramma ‘Sneller Beter’

Geen categorie

ZonMw heeft de namen van de tweede groep van acht ziekenhuizen bekendgemaakt die op 1 oktober 2005 zullen starten met het programma ‘Sneller Beter pij

ZonMw heeft de namen van de tweede groep van acht ziekenhuizen bekendgemaakt die op 1 oktober 2005 zullen starten met het programma ‘Sneller Beter pijler 3’. Dit programma wil in een tijdsbestek van vier jaar aanzienlijke prestatieverbeteringen realiseren op de gebieden patiëntenlogistiek en patiëntveiligheid. Bedoeling is dat de ziekenhuizen veel aandacht gaan besteden aan randvoorwaardelijke zaken zoals leiderschap, organisatieontwikkeling, professionele kwaliteit en patiëntenparticipatie. ZonMw streeft ernaar de kwaliteitsverbeteringen die de ziekenhuizen hebben weten te realiseren te verspreiden naar alle overige Nederlandse ziekenhuizen. Daartoe zal het NIVEL de programmaresultaten evalueren. In de eerste groep van acht ziekenhuizen zijn sinds de start in oktober 2004 circa honderd verbeterprojecten gestart. De kwaliteitsverbeteringen die deze groep heeft weten te realiseren, zullen gepubliceerd worden in oktober 2005. Het programma is een initiatief van het ministerie van VWS en de NVZ vereniging van ziekenhuizen. Zie ook: www.zorgaanzet.nl en www.cbo.nl.

Reageer op dit artikel