artikel

Aantal klachten luchtreizigers neemt toe

Geen categorie

De klachtenloketten in Europa voor luchtvaartpassagiers ondervinden een stortvloed aan claims voor schadevergoeding wegens vertraging en annulering. D

De klachtenloketten in Europa voor luchtvaartpassagiers ondervinden een stortvloed aan claims voor schadevergoeding wegens vertraging en annulering. De klagers baseren zich op de op 17 februari 2005 in werking getreden Europese regelgeving. Het betreft de verordening ven de Europese Unie inzake compensatie en bijstand bij instapweigering (geen zitplaats ondanks boeking), annulering of langdurige vertraging.
In Nederland ontvangt de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) ruim tweehonderd klachten per maand van passagiers die geen gehoor vinden bij hun luchtvaartmaatschappij. Tot een analyse en rapportage hierover is de Inspectie nog niet gekomen. Die wordt pas in het voorjaar van 2006 verwacht. De luchtvaartondernemingen zijn niet onder de indruk van de cijfers: “Zeker als je kijkt naar hoeveel passagiers zich alleen al per dag op Schiphol bewegen”, aldus een woordvoerder van deze luchthaven. Zie ook: www.staiksterk.nl, www.europa.eu.int en www.ivw.nl.

Reageer op dit artikel