artikel

Eerste uitzending People4Change

Geen categorie

Zondag 21 augustus is door People4Change een IT-specialist voor twee weken uitgezonden naar Johannesburg om een training te geven op het gebied van we

Zondag 21 augustus is door People4Change een IT-specialist voor twee weken uitgezonden naar Johannesburg om een training te geven op het gebied van webdesign en webonderhoud aan een Zuid-Afrikaanse hulporganisatie. People4Change is een stichting met als doelstelling Nederlandse bedrijven en hun medewerkers direct en actief te betrekken bij hulporganisaties in ontwikkelingslanden. Hiertoe zendt de organisatie medewerkers van bedrijven uit naar ontwikkelingsprojecten om daar hun kennis en ervaring te delen.
De uitzending vindt plaats in het kader van maatschappelijke betrokkenheid en competentie-ontwikkeling van de uitgezonden professionals. People4Change brengt de partijen samen, stelt een plan van aanpak op, organiseert de uitzending en bereidt de Nederlandse professional grondig voor op zijn of haar verblijf in een compleet andere cultuur.
De eerste persoon die is uitgezonden, gaat een training geven aan vijf medewerkers van de hulporganisatie Conquest for Life (CFL). Dit is een lokale Zuid-Afrikaanse organisatie die (computer)onderwijs- en werkgelegenheidsprojecten uitvoert voor kansarme jongeren in de townships van Johannesburg. CFL heeft aangegeven te willen leren hoe ze hun eigen website vorm kunnen geven en onderhouden. Mede door middel van hun website wil de organisatie fondsen gaan werven bij donororganisaties. Fondsen die hard nodig zijn om onder andere hun computertrainingen te kunnen blijven financieren waardoor jongeren een grotere kans op de lokale arbeidsmarkt hebben. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Simone Scholtz, oprichter van Stichting People4Change, 06-33638231. Zie ook: www.people4change.nl.

Reageer op dit artikel