artikel

ISO ontwikkelt richtlijn voor risicomanagement

Geen categorie

NEN, het Nederlandse centrum voor normalisatie, heeft het idee van ISO om vanwege het groeiende belang van corporate governance een richtlijn te ontwi

NEN, het Nederlandse centrum voor normalisatie, heeft het idee van ISO om vanwege het groeiende belang van corporate governance een richtlijn te ontwikkelen voor risicomanagement, voorgelegd aan een groot aantal Nederlandse organisaties. Een overgrote meerderheid blijkt er positief tegenover te staan. Een ruime meerderheid van de andere ISO-landeninstituten heeft ook positief ingestemd. De richtlijn zal niet worden gebruikt voor certificatiedoeleinden en wil alleen een praktische handreiking bieden voor het identificeren en managen van risico’s. Zo’n handreiking kan een organisatie helpen prestaties te verbeteren door het maximaliseren van kansen en minimaliseren van verliezen. Een ISO-werkgroep onder voorzitterschap van Australië heeft de taak gekregen een concept voor de richtlijn te ontwikkelen. Waarschijnlijk gaat NEN een normcommissie oprichten om de Nederlandse inbreng bij dit project vorm te geven. Zie ook: www.nen.nl en www.iso.ch.

Reageer op dit artikel