artikel

Keurmerk veilige vliegmaatschappijen

Geen categorie

De reisbranche overweegt een keurmerk in te voeren voor luchtvaartmaatschappijen. Met maatschappijen die buiten het keurmerk vallen, wordt dan niet me

De reisbranche overweegt een keurmerk in te voeren voor luchtvaartmaatschappijen. Met maatschappijen die buiten het keurmerk vallen, wordt dan niet meer gevlogen. De grote touroperators willen op korte termijn proberen binnen branchevereniging ANVR afspraken hierover te maken. De Inspectie voor Verkeer en Waterstaat (IVW), die toeziet op de veiligheid van onder meer de luchtvaart, noemt het een ‘uitstekend idee’. Het initiatief in de reisbranche komt na een golf van incidenten met vooral buitenlandse maatschappijen die vakantiegangers vervoeren, zoals het Turkse Onur Air en het Thaise Phuket Air. Aanleiding tot het initiatief is ook het jaarverslag van de IVW, dat begin mei is gepresenteerd. Volgens dit verslag houden de Turkse maatschappijen Onur Air, Fly Air en Sky Airlines er een zeer matig veiligheidsniveau op na. Zie ook: www.flightinternational.co.uk, www.keurmerk.nl en www.aafo.com.

Reageer op dit artikel