artikel

Nog steeds vertrouwen in gezondheidszorg

Geen categorie

NIVEL deed in het kader van het Consumentenpanel Gezondheidszorg onderzoek naar het vertrouwen dat de Nederlander stelt in de gezondheidszorg. Met dit

NIVEL deed in het kader van het Consumentenpanel Gezondheidszorg onderzoek naar het vertrouwen dat de Nederlander stelt in de gezondheidszorg. Met dit vertrouwen blijkt het wel goed te zitten, want de waardering uit zich in het een ruime voldoende, een zeven. Maar de toekomst wordt minder rooskleurig tegemoet gezien, 36 procent van de respondenten geeft hierover een krappe voldoende, nog net geen zes.
De alternatieve geneeskunde kampt met een slechter imago, maar alternatieve genezers die ook arts zijn genieten vaker vertrouwen (46 procent). Dit percentage ligt overigens nog steeds opvallend veel lager dan voor de reguliere geneeskunde. Instellingen krijgen van de respondenten minder vertrouwen dan de afzonderlijke beroepsgroepen. In de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) hebben de mensen het minste vertrouwen. Gemiddeld verwacht ongeveer tweederde van de mensen goed te worden voorgelicht door de zorgverleners. Vier op de tien mensen vertrouwt erop dat het goed is gesteld met het vakbekwaam handelen van artsen. Veel minder vertrouwen stelt men in het feit dat artsen goed samenwerken (25 procent). Zie ook: www.noag.nl, www.cbo.nl en www.ggd.nl.

Reageer op dit artikel