artikel

Overheidsprojecten genomineerd voor award

Geen categorie

Vijf ICT-projecten van de Nederlandse overheid zijn genomineerd voor de “eEurope Awards for eGovernment 2005”. Dit is een onderscheiding voor innovati

Vijf ICT-projecten van de Nederlandse overheid zijn genomineerd voor de “eEurope Awards for eGovernment 2005”. Dit is een onderscheiding voor innovatieve ICT-projecten die bruikbaar kunnen zijn voor (kandidaat)leden van de Europese Unie. Er zijn in totaal 234 projecten ingezonden uit 28 landen, waarvan 52 zijn genomineerd voor de Award.
De Nederlandse genomineerde projecten zijn van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, de IB-Groep, het Kadaster en het Hoogheemraadschap van Rijnland. Het vijfde genomineerde project is de Webrichtlijnen, dat is ontwikkeld als onderdeel van het kabinetsplan ‘Andere Overheid’ en de norm vormt voor toegankelijkheid van overheidsinformatie en -diensten.
De Awards zijn door de Europese Commissie ingesteld om kennis over het goed functioneren van de digitale overheid te delen en veelbelovende initiatieven in de schijnwerpers te zetten. Ze worden om de twee jaar uitgereikt. De uitreiking is op 24 november 2005 op een grote conferentie over eGovernment in Manchester. Zie ook: www.egov.gov. en www.elo.nl.

Reageer op dit artikel