artikel

Standaarden voor de zorg op één website

Geen categorie

Standaardisatie Organisatie Overleg (SOO), een platform voor organisaties die standaarden maken of beheren voor de zorgsector, heeft IRIS gelanceerd o

Standaardisatie Organisatie Overleg (SOO), een platform voor organisaties die standaarden maken of beheren voor de zorgsector, heeft IRIS gelanceerd op www.standaardenindezorg.nl. IRIS geeft standaarden -en ook classificaties, terminologieën en codestelsels- die in de zorg gebruikt worden voor (elektronische) informatieoverdracht. IRIS geeft alleen die ICT-gerelateerde standaarden die voldoen aan de criteria van SOO, waardoor de kwaliteit van die standaarden tot op zekere hoogte is gewaarborgd. De standaarden zijn voorzien van een hyperlink waarmee direct naar de eigenaar doorgeklikt kan worden en kunnen ook gedownload of besteld worden. SOO wil het komende jaar IRIS gaan uitbreiden en inzicht geven over opzet en beheer van codestelsels in Nederland. Het centrum voor normalisatie, NEN, is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van IRIS. Meer informatie bij Mary van den Berg-Boeters, e-mail: info@standaardenindezorg.nl, tel: 015-2 690 421. Zie ook: www.minvws.nl en www.hulpgids.nl.

Reageer op dit artikel