artikel

Vergelijkingssites energieprijzen winnen aan betrouwbaarheid

Geen categorie

Er bestaan op dit moment negen verschillende vergelijkingssites voor elektriciteit- en gasprijzen die gebruikmaken van vier zoekmachines. De Nederland

Er bestaan op dit moment negen verschillende vergelijkingssites voor elektriciteit- en gasprijzen die gebruikmaken van vier zoekmachines. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft deze vergelijkingssites voor energieprijzen voor de tweede maal onderzocht. Per zoekmachine werd de meest bezochte vergelijkingssite onderzocht, te weten www.energieprijzen.nl, www.gaslicht.com. www.energiewereld.nl en www.energieplaza.nl. De correctheid en de volledigheid van de sites blijkt aanzienlijk verbeterd te zijn. Ook blijkt dat drie van de vier zoekmachines de consument correcte berekeningen opleveren. Drie van de vier sites zijn daadwerkelijk onafhankelijk: Energieprijzen.nl, Gaslicht.com en Energiewereld.nl. Eind dit jaar start de toezichthouder een derde onderzoek; ook andere initiatieven waar consumenten energieprijzen kunnen vergelijken, worden dan getoetst.

Reageer op dit artikel