artikel

Voedsel lijkt betrouwbaar

Geen categorie

Ondanks dat de veiligheid van voedsel of voedingsmiddelen vaak negatief in het nieuws komt, blijkt dat een overgrote meerderheid van de consumenten de

Ondanks dat de veiligheid van voedsel of voedingsmiddelen vaak negatief in het nieuws komt, blijkt dat een overgrote meerderheid van de consumenten denkt dat de levensmiddelen uit supermarkten en speciaalzaken veilig zijn. De markt heeft een minder goed imago, maar consumenten denken niet dat het voedsel daar onveilig is. Aldus een peiling van Research International, het bureau dat maandelijks de meningen peilt over producten en diensten.
Hoewel de meeste consumenten geloven dat ze altijd betrouwbaar voedsel kopen, maakt toch ruim dertig procent zich wel eens zorgen over de veiligheid van voedsel. Jongeren maken zich veel meer zorgen over vlees dan over vis. Vrouwen maken zich vaker zorgen over de veiligheid van verse producten. Mannen maken zich twee keer vaker dan vrouwen druk over de kwaliteit van babyvoeding en bier. Volgens de onderzoekers ligt de oplossing in het zichtbaar verbeteren van dierenwelzijn, het stimuleren van biologische producten en het toepassen van authentieke recepturen. Zie ook: www.biologischinhetschap.nl, www.voedingscentrum.nl, www.haccpalliance.org en www.ecoline.org.

Reageer op dit artikel