artikel

Wet- en regelgeving kost bedrijven geld

Geen categorie

Een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van IT- en adviesorganisatie Capgemini laat zien dat de helft van de ondervraagde bedrijven vindt dat de bureau

Een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van IT- en adviesorganisatie Capgemini laat zien dat de helft van de ondervraagde bedrijven vindt dat de bureaucratie is toegenomen ten gevolge van de toenemende wet- en regelgeving. Dit hoeft volgens veel bedrijven echter niet ten koste te gaan van innovatie. Door de vele wetten en regels moet men z’n toevlucht zoeken tot onconventionele maatregelen die juist het innovatief vermogen op een hoger peil brengen.
Meer dan de helft van de ondervraagde bedrijven meent dat de veranderende wet- en regelgeving meer lasten met zich meebrengt dan baten oplevert. Slecht een kwart zegt dat het leidt tot meer transparantie en het beter functioneren van organisaties. Zie: www.capgemini.nl.

Reageer op dit artikel