artikel

Beveiligingsbranche komt met keurmerk

Geen categorie

Onlangs ging bij een Amsterdamse vestiging van Albert Heijn een bewaker van een beveiligingsbedrijf door het lint en sloeg een klant in elkaar. De bra

Onlangs ging bij een Amsterdamse vestiging van Albert Heijn een bewaker van een beveiligingsbedrijf door het lint en sloeg een klant in elkaar. De brancheorganisatie VPB (Vereniging van Particuliere Beveiligingsorganisaties) wil een einde maken aan dit soort excessen door het uitgeven van kwaliteitspredikaten. Vanaf 1 januari 2006 is dan meteen te zien of men te maken heeft met een bonafide bedrijf dat extra inspanningen doet om de kwaliteit te verhogen. VPB-bestuurslid Hans Duist: “Door het incident bij Albert Heijn zijn wij als beveiligingsbranche weer negatief in het nieuws gekomen door een of ander onduidelijk bedrijf. Om het kaf van het koren te scheiden gaan we nu over tot een speciaal kwaliteitspredikaat.” Alleen bedrijven die beschikken over een keurmerk zouden voortaan nog ingehuurd mogen worden voor beveiligings- en bewakingsactiviteiten. De beveiliger die AH-klant Ozcan Kocak in elkaar sloeg, is werkzaam bij Nash Security, dat niet is aangesloten bij de VPB. Zie ook: www.security-online.nl en www.dsasecurity.nl.

Reageer op dit artikel