artikel

DAF Trucks wint Dow Energy Award

Geen categorie

De Dow Energy Award 2005 is op 2 september j.l. uitgereikt aan ir. Peter de Kok, Chief Engineer van DAF Trucks. De Kok kreeg de Award voor meer dan 2

De Dow Energy Award 2005 is op 2 september j.l. uitgereikt aan ir. Peter de Kok, Chief Engineer van DAF Trucks. De Kok kreeg de Award voor meer dan 25 jaar betrokkenheid bij de ontwikkeling van nieuwe milieuvriendelijke motoren en in het bijzonder de nieuwe generatie DAF MX-motoren. Deze motoren voor zware trucks voldoen nu al aan de toekomstige Euro4- en Euro5-emissieniveaus. Ze stoten 75 procent minder stikstofoxiden en 94 procent minder deeltjes uit dan motoren van vijftien jaar geleden.
DAF Trucks werd gekozen uit zeven nominaties en geselecteerd op basis van inventiviteit, wetenschappelijke inhoud en maatschappelijke potentie van haar innovaties. De Dow Energy Award staat onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en werd dit jaar uitgereikt door Laurens Jan Brinkhof, minister van Economische Zaken. Zie ook: www.stepin.org, www.ecn.nl en www.nwo.nl.

Reageer op dit artikel