artikel

Diakonessehuis derde in top 100 ziekenhuizen

Geen categorie

Het Algemeen Dagblad heeft ook dit jaar weer een Top 100 samengesteld van Nederlandse ziekenhuizen. Winnaar dit jaar is het Franciscus Ziekenhuis in R

Het Algemeen Dagblad heeft ook dit jaar weer een Top 100 samengesteld van Nederlandse ziekenhuizen. Winnaar dit jaar is het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal. Het Diakonessehuis Utrecht, Zeist en Doorn, de winnaar van vorig jaar, wist zijn positie aan de top te conslideren en is gëeindigd op de derde plaats.
In het oktobernummer van Sigma kunt u uitgebreid lezen hoe het Diakonessehuis de kwaliteit hoog houdt en onder andere bijzonder goed presteert op het aspect pijnbestrijding: ”Het is gelukt om het aantal patiënten met effectieve pijnbehandeling van 45 procent tot 81 procent te doen toenemen in 2004. Vooral op de afdelingen voor dagbehandeling in Utrecht en Zeist is de pijn spectaculair afgenomen”, aldus Jos Witte, kwaliteitsmanager van het ziekenhuis in Sigma.
Uit het onderzoek blijkt onder meer dat tientallen ziekenhuizen onder de maat scoren op prestatie-indicatoren als heupoperaties, pijnbestrijding en het voorkomen van doorligwonden. In totaal zijn dertig indicatoren in de score meegenomen. De ziekenhuizen hebben zelf gegevens hierover aangeleverd. Zie voor de resultaten van de ziekenhuis Top 100: www.ad.nl, klik op Ziekenhuis Top 100.

Reageer op dit artikel