artikel

DSM weer nummer één in duurzaamheid

Geen categorie

Chemieconcern DSM prolongeert de nummer één positie in de chemiesector van de Dow Jones Sustainability Index, de duurzaamheidsindex van Dow Jones. De

Chemieconcern DSM prolongeert de nummer één positie in de chemiesector van de Dow Jones Sustainability Index, de duurzaamheidsindex van Dow Jones. De toppositie werd behouden vanwege het hoge niveau van integratie van duurzaamheid (maatschappelijk verantwoord ondernemen) in zowel besluitvormings- als managementprocessen. In 2003 werd DSM voor het eerst opgenomen in de Dow Jones STOXX duurzaamheidsindex voor Europa. In 2004 bereikte DSM de toppositie in zowel de Europese als de wereldwijde index. In de beoordeling van de duurzaamheidsprestaties van DSM wordt onder meer gesteld: De sterke positie van het bedrijf op het gebied van milieu wordt zichtbaar in vooruitstrevend milieumanagement en goede milieuprestaties. De gezondheids- en veiligheidsprestaties zijn een ander voorbeeld van leiderschap in duurzaamheid.’ Ook het beleid en de prestaties op het gebied van personeelsontwikkeling werden als positieve factoren genoemd. Zie ook: www.csrwire.com en www.eurosif.org.

Reageer op dit artikel