artikel

Europees Ecolabel nauwelijks bekend

Geen categorie

Het Europese Ecolabel is bedoeld voor bedrijven die de duurzaamheid van hun producten zichtbaar willen maken. Voor consumenten betekent het Ecolabel d

Het Europese Ecolabel is bedoeld voor bedrijven die de duurzaamheid van hun producten zichtbaar willen maken. Voor consumenten betekent het Ecolabel de verzekering dat ze een milieubewuste aankoop hebben gedaan. Het is een keurmerk voor producten en diensten die minder belastend zijn voor het milieu en die voldoen aan strenge milieucriteria. Het Ecolabel wordt pas uitgereikt als het product of dienst aan alle criteria voldoet.
Alle lidstaten van de Europese Unie zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling van dit keurmerk, dat ook wel ‘de bloem’ wordt genoemd. Uit onderzoek is nu gebleken dat het Ecolabel in België, Nederland en Luxemburg amper bekend is, slechts 5 procent van de bevolking kent het. De Benelux blijft daarmee ver achter bij de andere Europese lidstaten waar ruim eenvijfde van de ondervraagden het label kent. In Denemarken is de bekendheid het hoogst (60 procent). Zie ook: www.goedewaar.nl en www.senternovum.nl.

Reageer op dit artikel