artikel

ISO 22000: de nieuwe norm voor voedselveiligheid

Geen categorie

Op 1 september 2005 publiceerde de International Standard Organisation (ISO) een internationale norm voor voedselveiligheid: ISO 22000, Food safety ma

Op 1 september 2005 publiceerde de International Standard Organisation (ISO) een internationale norm voor voedselveiligheid: ISO 22000, Food safety management – Requirements for organisations in the food chain. De norm is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Codex Alimentarius Commission. Een groot voordeel van ISO 22000 is dat nu de Codex HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) makkelijker geïmplementeerd kan worden op een overal ter wereld erkende manier. Want de voedselketen strekt zich uit over tal van landsgrenzen en omvat een grote verscheidenheid aan organisaties. Voor al deze ondernemingen is de ISO 22000-norm geschikt voor de invoering van good practices op het gebied van voedselveiligheid. Hij is verkrijgbaar in de eigen taal bij alle nationale normorganisaties. Samen met de International Trade Center is ISO nu bezig met het opstellen van ‘ISO 22000: Are you ready?’, een zeer gebruikersvriendelijke checklist speciaal voor kleine bedrijven en ontwikkelingslanden. Zie ook: www.cbl.nl, www.haccpalliance.org en www.biologischinhetschap.nl.

Reageer op dit artikel