artikel

Milieubeleid botst met wens burger

Geen categorie

In opdracht van Natuur en Milieu heeft TNS/NIPO een onderzoek uitgevoerd onder Nederlandse burgers over het milieubeleid van het kabinet. Het blijkt d

In opdracht van Natuur en Milieu heeft TNS/NIPO een onderzoek uitgevoerd onder Nederlandse burgers over het milieubeleid van het kabinet. Het blijkt dat een meerderheid van de bevolking vindt dat de overheid de eerst verantwoordelijke is voor het oplossen van milieuproblemen. Meest genoemde voorbeeld om dat te realiseren zijn subsidies op schone producten.
Volgens Natuur en Milieu botst de wens van de burger met het milieubeleid van het kabinet. Het kabinet zou het de bevolking makkelijker moeten maken milieuvriendelijke keuzes te maken, maar -aldus Natuur en Milieu- de praktijk van het huidige milieubeleid is geheel anders. Directeur Mirjam de Rijk: ‘Het kabinet moet burgers en bedrijven belonen voor goed milieugedrag en slecht milieugedrag belasten. De meest effectieve methode daarvoor is een groener belastingstelsel. Wij vinden dat voorstellen daartoe al in het belastingplan 2006 zouden moeten staan. Burgers en bedrijven zullen dan vanzelf andere keuzes maken.’ Zie ook: www.tnsnipo.nl en www.natuurenmilieu.nl.

Reageer op dit artikel