artikel

TNT start unieke samenwerking met VROM

Geen categorie

TNT (post, expressdienst en logistiek) heeft veel bestelwagens en vrachtwagens in stedelijke gebieden rijden en rekent het daarom tot zijn verantwoord

TNT (post, expressdienst en logistiek) heeft veel bestelwagens en vrachtwagens in stedelijke gebieden rijden en rekent het daarom tot zijn verantwoordelijkheid een bijdrage aan een schoon milieu te leveren. Bestuurvoorzitter Peter Bakker: ‘Het verminderen van schadelijke uitstoot is een gezamenlijk proces waarbij we niet op elkaar moeten gaan zitten wachten.’ De samenwerking met het ministerie van VROM start met een fase van onderzoek naar diverse typen roetfilters voor verschillende voertuigen.
VROM is zeer verheugd met het initiatief van TNT, omdat het past in het huidige milieubeleid om samen met marktpartijen de technische ontwikkeling van milieumaatregelen verder te helpen. Staatssecretaris van Geel: ‘Wij roepen het bedrijfsleven op het voorbeeld van TNT te volgen en actief mee aan de slag te gaan’. In 2006 is VROM voornemens een subsidieregeling inzake roetfilters te publiceren. Zie ook: www.platformschonevoertuigen.nl en www.tnt.com.

Reageer op dit artikel