artikel

Weg met ergerlijke regels

Geen categorie

Ondernemers willen af van de hinderlijke regels. Dat zei professor Leo Stevens 30 augustus jl. tijdens de uitreiking van de toptien van hinderlijke re

Ondernemers willen af van de hinderlijke regels. Dat zei professor Leo Stevens 30 augustus jl. tijdens de uitreiking van de toptien van hinderlijke regels aan de staatssecretaris van Economische Zaken, Karien van Gennip. Stevens is hoogleraar fiscale economie aan de Erasmus Universiteit en voorzitter van de commissie-Stevens die onderzoek deed naar de opvattingen van ondernemers over regelgeving van de overheid. Volgens dat onderzoek ergeren ondernemers zich het meest aan het voortdurend wijzigen van regels.
Ook storen ze zich aan onnodige informatieverplichtingen, wispelturige manieren van invoering en overbodige regels. Een belangrijk knelpunt blijken de verplichtingen te zijn van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De hinder ontstaat omdat er vooral ‘veel nutteloze, dubbele en onduidelijke informatie wordt gevraagd’. Volgens Stevens is er over sommige regels slecht nagedacht. Hij vindt ook dat ‘ondernemers bonafide lefgozers moeten kunnen zijn, die creatief, innoverend en dynamisch ondernemen.’ Zie ook de sites: www.szw.nl en www.recht.nl.

Reageer op dit artikel