artikel

Betrouwbaarheid duurzaamheidsinfo wordt verbeterd

Geen categorie

Het rapport ‘Informatievoorziening voor duurzaamheidsverslaggeving: heden en toekomst’ van ingenieursbureau DHV heeft twee belangrijke conclusies opg

Het rapport ‘Informatievoorziening voor duurzaamheidsverslaggeving: heden en toekomst’ van ingenieursbureau DHV heeft twee belangrijke conclusies opgeleverd. Ten eerste dat bedrijven de betrouwbaarheid van hun informatievoorziening op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen vijf jaar op hetzelfde niveau willen brengen als van de financiële informatievoorziening. En ten tweede dat er hiervoor nog enkele belemmeringen zijn zoals onduidelijkheid over de te rapporteren indicatoren en consolidatiemethodieken en beschikbaarheid van de juiste ICT-middelen. Folkert van der Molen van DHV: “De koplopers zijn daadwerkelijk bezig hun duurzaamheidsprestaties te managen. Maar voor een grote groep is het verslag nog een doel op zich.” Dus alleen de koplopers begrijpen de echte strategische betekenis van duurzaam ondernemen. Zie ook: www.wbcsd.org. en www.eldis.org.

Reageer op dit artikel