artikel

Gecertificeerde schuldhulpverleners

Geen categorie

Sofin is een coöperatie voortgekomen uit het schuldhulpbureau SVF-Nederland en stelt zich ten doel de armoede te bestrijden. Sofin opent een register

Sofin is een coöperatie voortgekomen uit het schuldhulpbureau SVF-Nederland en stelt zich ten doel de armoede te bestrijden. Sofin opent een register waarin uitsluitend gekwalificeerde en gecertificeerde schuldhulpverleners komen te staan. Mensen met grote schulden zijn hiermee verzekerd van deskundige hulp.
Schuldhulpverleners die in dit register willen worden opgenomen, worden eerst uitgenodigd voor een intake-gesprek. Vervolgens worden minimaal drie referenties gecontroleerd en een bewijs van goed gedrag gevraagd. De geregistreerden worden verplicht jaarlijks bijscholing te volgen.
Met dit initiatief wil Sofin mensen helpen zich financieel en maatschappelijk weerbaarder te maken, zodat sociale uitsluiting kan worden voorkomen. Het vak van schuldhulpverlener is tot nu toe geen beschermd beroep. Iedereen kan zich schuldhulpverlener noemen, zonder hiervoor een opleiding te hebben gevolgd. Zie ook: www.szw.nl

Reageer op dit artikel