artikel

ICT projecten verlopen moeizaam

Geen categorie

Uit onderzoek van Heliview onder 402 organisaties met meer dan 50 werknemers blijkt dat per organisatie gemiddeld per jaar 19 projecten worden uitgevo

Uit onderzoek van Heliview onder 402 organisaties met meer dan 50 werknemers blijkt dat per organisatie gemiddeld per jaar 19 projecten worden uitgevoerd. Meer dan de helft -53 procent- van de projecten is ICT-gerelateerd. Een groot probleem bij deze ICT-projecten is het niet halen van het budget. Naarmate de organisatie groter is, wordt het budget vaker niet gehaald. Een nog groter probleem is dat de doorlooptijd niet wordt gehaald. Tweederde van de grote organisaties haalt doorgaans de doorlooptijd niet. Bij 70 procent van de onderzochte organisaties worden externe dienstverleners ingezet. Bij de overheid en in het onderwijs wordt van deze dienstverleners het meest gebruik gemaakt. Concluderend stellen de onderzoekers dat ICT-projecten moeizaam tot slecht verlopen. Daarentegen scoren externe dienstverleners redelijk tot goed, waardoor de oorzaken van de knelpunten bij ICT-projecten voornamelijk intern gezocht moeten worden. Zie ook: www.automatiseringsgids.nl, www.eicta.org, www.ivlos.uu.nl .

Reageer op dit artikel