artikel

Marktwerking leidt niet tot verandering

Geen categorie

Markt na markt wordt vrijgemaakt, maar consumenten blijken nauwelijks van ziekenfonds of energiebedrijf te wisselen. Het Centraal Plan Bureau (CPB) co

Markt na markt wordt vrijgemaakt, maar consumenten blijken nauwelijks van ziekenfonds of energiebedrijf te wisselen. Het Centraal Plan Bureau (CPB) concludeert in een onderzoeksrapport dat de papieren rompslomp en het vele uitzoekwerk de mensen daarvan weerhouden. Zelfs als de prijs bij de concurrent lager is. De bevindingen uit hun rapport vinden de CPB-onderzoekers een slecht voorteken voor de introductie van het nieuwe zorgstelsel.
Het ministerie van Economische Zaken is niet geschrokken van het CPB-rapport: al stappen consumenten niet massaal over, de ‘dreiging’ dat zij dit wel kunnen doen, zal een disciplinerende werking hebben op de zorgverzekeraars. De Consumentenbond meent dat de goedkoopste verzekeraar niet altijd de beste keuze zal zijn omdat de kwaliteit van de dienstverlening ook meetelt. Zie ook: www.kiesbeter.nl en www.staiksterk.nl .

Reageer op dit artikel