artikel

Nederland niet innovatief genoeg

Geen categorie

Het World Economic Forum te Genève heeft Finland voor het vierde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot meest competitieve economie ter wereld. Nederl

Het World Economic Forum te Genève heeft Finland voor het vierde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot meest competitieve economie ter wereld. Nederland schuift een plaats op van nummer 12 naar 11 op de ranglijst van 117 landen.
Volgens Henk Volberda en Frans van den Bosch -hoogleraren aan de Erasmus Universiteit, die aan het onderzoek meewerkten- zakt ons land op belangrijke parameters steeds verder weg. De bureaucratie neemt gestaag toe. Het meest verontrustende is het gebrekkige vermogen van Nederlandse ondernemingen om nieuwe kennis te absorberen en toe te passen. “We slagen er niet in nieuwe kennis te commercialiseren. Voor innovatie is het nodig dat mensen in de hele organisatie samenwerken.” Het zwakke innovatievermogen is vooral toe te schrijven aan de manier waarop bedrijven worden aangestuurd: er wordt te veel op kosten gestuurd. Zie ook: www.thinksmart.com.

Reageer op dit artikel