artikel

VNG: gemeentelijk milieuplan overbodig

Geen categorie

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is niet gecharmeerd van het plan van de EU-Commissie om grotere gemeenten te verplichten tot het schrijv

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is niet gecharmeerd van het plan van de EU-Commissie om grotere gemeenten te verplichten tot het schrijven van een milieuplan. Dit beleidsstuk zou bijzondere aandacht moeten geven aan het stadsvervoer (schone bussen, schone brandstof), duurzaam bouwen (gezond binnenmilieu, duurzame bouwmaterialen, energiezuinige gebouwen) en duurzame stedenbouw (groen in de stad, beheerste stadsuitbreiding).
Volgens de VNG maken de gemeenten al sectorplannen voor de kwaliteit van bodem, water en lucht. “We hebben hier in Nederland een historie van dertig jaar gemeentelijk milieubeleid. De controle van de overheid is goed geregeld. Plannen uit Brussel voegen daar weinig aan toe of maken het allemaal nog ingewikkelder. Brussel moet dit niet willen regelen.” Het beroep dat de VNG doet op subsidiariteit, wordt gedeeld door het ministerie van VROM. Zie ook: www.vng.nl en www.natuurenmilieunederland.nl .

Reageer op dit artikel