artikel

AgroFair wint stimuleringsprijs voor MVO

Geen categorie

De MVO-stimuleringsprijs ter bevordering van maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat dit jaar naar AgroFair. AgroFair brengt Oké Fruit op de markt

De MVO-stimuleringsprijs ter bevordering van maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat dit jaar naar AgroFair. AgroFair brengt Oké Fruit op de markt dat wordt geproduceerd volgens de richtlijnen van het Max Havelaar-keurmerk. Momenteel promoot AgroFair in een groots opgezette campagne met veel bekende Nederlanders de Oké sinaasappel.
Het bedrijf meent dat internationale handel en armoedebestrijding heel goed samengaan. Wereldwijd profiteren twintigduizend gezinnen van boeren en arbeiders van de betere prijzen en lonen die in de Oké-productieketens worden betaald. Bij de oprichting van AgroFair hebben de boeren een 50% aandeel gekregen in het bedrijf. Dat verzekert de duurzame koers van het bedrijf op de lange termijn. Zie ook: www.isealalliance.org en www.maxhavelaar.nl.

Reageer op dit artikel