artikel

Bankklant: waar wordt mijn geld geïnvesteerd?

Geen categorie

In opdracht van de ASN Bank deed Motivaction bij consumenten onderzoek naar ethisch beleggen. Tweederde van de ondervraagden weet niet wat de bank pre

In opdracht van de ASN Bank deed Motivaction bij consumenten onderzoek naar ethisch beleggen. Tweederde van de ondervraagden weet niet wat de bank precies met hun geld doet. Tachtig procent verwacht van de bank dat spaartegoeden op een maatschappelijk verantwoorde manier worden belegd. Investeringen in bedrijven die een bedreiging vormen voor mens, dier en milieu worden verworpen. Ook thema’s als mensenrechten en eerlijke handel scoren hoog.
Jeroen Jansen, directeur van ASN Bank, concludeert dat banken nog een wereld te winnen hebben wat betreft imagoverbetering. “Voor de meeste klanten zijn de banken één pot nat en kijken ze vooral of het product goed is.” Hij is ook van mening dat de vraag waar geld in wordt geïnvesteerd niet alleen aan banken maar ook aan pensioenfondsen gesteld moet worden. Zie ook: www.duurzaam-beleggen.nl en www.goodmoney.com.

Reageer op dit artikel