artikel

Bedrijven realiseren supply chain-verbeteringen

Geen categorie

Voor het eerst in jaren geeft een groot deel van het bedrijfsleven aan de supply chain-processen verbeterd te hebben. Dat blijkt uit onderzoek van CSC

Voor het eerst in jaren geeft een groot deel van het bedrijfsleven aan de supply chain-processen verbeterd te hebben. Dat blijkt uit onderzoek van CSC Computer Sciences en bureau Supply Chain Management Review. De verbeteringen resulteren in winstgroei, lagere kosten en hogere omzetten. Hieraan zijn belangrijke bijdragen geleverd door technologieverbeteringen op het vlak van ERP, voorraadplanning, WMS en webgerelateerde applicaties.
Ook een grotere nadruk op strategieontwikkeling heeft een duidelijke impact. Bijna veertig procent van de respondenten geeft aan een supply-chainstrategie te voeren op divisie- of businessunit niveau. In 2004 was dit nog slechts achttien procent. De meeste respondenten komen uit de VS. Het onderzoek omvatte achttien sectoren. Zie ook: www.csc.com en www.cscmp.org.

Reageer op dit artikel