artikel

EFQM-Awards winnaars presteren beter

Geen categorie

In een grootschalig onderzoek zijn de financiële prestaties van 120 winnaars van EFQM-Awards gedurende elf jaar onderzocht. Ze werden daarbij vergelek

In een grootschalig onderzoek zijn de financiële prestaties van 120 winnaars van EFQM-Awards gedurende elf jaar onderzocht. Ze werden daarbij vergeleken met organisaties van ongeveer gelijke grootte en uit dezelfde sectoren. Het blijkt dat de award winnende organisaties over het algemeen beter presteren, d.w.z. ze hebben een grotere toename van de waarde van hun aandelen, omzetten en activa. Na het winnen van een eerste award realiseren ze meestal snel een reductie van de kosten. Drie jaar na het winnen van een award is hun aandelenwaarde gemiddeld 36 procent hoger vergeleken met de andere organisaties, terwijl hun omzetten 17 procent hoger zijn. In het laatste jaar van het onderzoek blijken de prestaties van de awardwinnaars relatief nog beter te zijn: gemiddeld 77 procent meer omzet en 18 procent meer bedrijfsinkomsten. Zie ook: www.quality-foundation.co.uk en www.efqm.org

Reageer op dit artikel