artikel

Europese Commissie vraagt zich af: Wie is er nog voor de CE-markering?

Geen categorie

Volgens de Europese Commissie (EC) moet er een maatschappelijk debat komen over het nut van handhaving van de CE-markering. De EC meent dat de consum

Volgens de Europese Commissie (EC) moet er een maatschappelijk debat komen over het nut van handhaving van de CE-markering. De EC meent dat de consument niet begrijpt waar het bij dit conformiteitslabel voor apparaten en machines om gaat. Daardoor wordt ook het vertrouwen in de zogeheten Nieuwe Benadering ondermijnd. De kritiek van de EC wordt gedeeld door ANEC. Deze Europese belangenorganisatie voor de consument op het gebied van normalisatie vindt dat de waarde van de CE-markering onmogelijk is vast te stellen. ANEC bestrijdt nadrukkelijk dat in juridische teksten m.b.t. de Nieuwe Benadering staat dat de CE-markering zich richt op de consument. Want de CE-markering was nooit bedoeld als middel om de consument de informeren en daarom, zegt ANEC, kan het beter opgeheven worden. Maar niet helemaal, het kan desnoods toegevoegd worden aan technische dossiers.

Reageer op dit artikel