artikel

Gemeente Wijchen wint Verlichtingsprijs 2005 (verminderen papieren rompslomp)

Geen categorie

De gemeente Wijchen is de winnaar geworden van de Verlichtingsprijs. Deze prijs is voor de organisatie die zich het meest heeft ingespannen om de papi

De gemeente Wijchen is de winnaar geworden van de Verlichtingsprijs. Deze prijs is voor de organisatie die zich het meest heeft ingespannen om de papieren rompslomp voor de burger te verminderen. Wijchen werkte aan een toegangspoort voor alle vragen over zorg, welzijn, inkomen en wonen.Voor de burger betekent dit minder zoekwerk en eenmalig gegevens inleveren. Harry van Zon, directeur Innovatie en Informatiebeleid Openbare Sector, reikte de prijs uit. “Alleen als we als overheid samenwerken en goed naar mensen luisteren, kunnen we iets veranderen.” Dus voorkomen moet worden dat gemeenten allemaal los van elkaar iets gaan doen. En er moeten duidelijke afspraken komen over concrete acties, want die zijn essentieel om administratieve ergernissen echt te verminderen.

Reageer op dit artikel