artikel

Innovatie is vooral een last

Geen categorie

In het bedrijfsleven worden talloze ‘new-business’- managers benoemd, maar hen wordt weinig ruimte geboden om innovatie van de grond te tillen. Dat st

In het bedrijfsleven worden talloze ‘new-business’- managers benoemd, maar hen wordt weinig ruimte geboden om innovatie van de grond te tillen. Dat stelt Radboud de Groot, directeur van adviesbureau Twynsta The Bridge. Hij refereert aan de resultaten van de Innovatiemonitor 2005, een jaarlijks onderzoek van Twynstra Gudde naar innovatie bij bedrijven.
“Vaak moeten innovatiemanagers hun innovatietaak combineren met het managen van bestaande operaties. Dat leidt tot paradoxale situaties want innoveren vraagt om flexibiliteit en vrijheid, terwijl de bestaande business wordt gestuurd op doelmatigheid en productiviteit.” De Groot pleit ervoor dat het topmanagement het managen van operaties èn van innovatie als gelijkwaardige prioriteiten gaat beschouwen. Zie ook: www.weightlesswealth.com en www.kennisland.nl.

Reageer op dit artikel