artikel

Meer investeren in onderwijs en onderzoek

Geen categorie

Nederland is qua innovatieprestaties, investeringen in innovaties en concurrentiekracht afgezakt van het koplopersgroepje naar het peloton. Dat stelt

Nederland is qua innovatieprestaties, investeringen in innovaties en concurrentiekracht afgezakt van het koplopersgroepje naar het peloton. Dat stelt de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT). De overheid moet snel meer structureel gaan investeren in onderwijs en onderzoek. Bij politieke partijen, bedrijven en burgers ontbreekt momenteel een gevoel van urgentie.
De verhoudingen tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijven worden nu te veel gekenmerkt door wederzijds wantrouwen. Dit leidt tot regeldrift bij de overheid en afwentelgedrag bij de andere spelers. Gebruikers en afnemers van kennis moeten intensief en tijdig bij het innovatiebeleid worden betrokken. En ze moeten vooral de ruimte krijgen bij de implementatie. Zie ook: www.brint.com en www.awt.nl.

Reageer op dit artikel