artikel

Philips: opnieuw beste duurzaamheidsverslag

Geen categorie

Het duurzaamheidsverslag van Philips is als eerste geeïndigd op de VBDO Transparantie Meetlat 2005. Het is voor de tweede keer in het vijfjarig bestaa

Het duurzaamheidsverslag van Philips is als eerste geeïndigd op de VBDO Transparantie Meetlat 2005. Het is voor de tweede keer in het vijfjarig bestaan van de Meetlat dat Philips de beste is. Het elektronica-concern wordt op de voet gevolgd door een grote kopgroep van bedrijven met verslagen op een vergelijkbaar niveau. Hekkensluiters zijn 28 ondernemingen die nauwelijks of helemaal niets rapporteren over duurzaamheid, zoals de vastgoedfondsen.
In totaal werden 50 bedrijven tegen het licht gehouden. Het verslag van Philips voldeed aan 78 procent van de door VBDO gestelde eisen. De gemiddelde score van de bedrijven steeg dit jaar van 55 naar 59 procent. Volgens de VBDO (Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling) groeien de verslagen in kwaliteit. Zie ook: www.philips.org en www.sustreport.org.

Reageer op dit artikel