artikel

Toenemende concurrentie tussen keurmerken

Geen categorie

Er komen steeds meer keurmerken die elkaar overlappen of zelfs beconcurreren. Dat is in eerste instantie verwarrend voor de consument, maar op de lang

Er komen steeds meer keurmerken die elkaar overlappen of zelfs beconcurreren. Dat is in eerste instantie verwarrend voor de consument, maar op de lange termijn kan concurrentie de kwaliteit van keurmerken ten goede komen. Dat schrijft het Keurmerkinstituut in zijn jaarlijks overzicht van ontwikkelingen op het gebied van keurmerken.
Zo zijn er verschillende eco-labels voor recreatiebedrijven die met elkaar om de voorrang strijden. En in de zorgsector zijn er twee certificaten voor verpleeg- en verzorgingshuizen. De relatie tussen het Europese milieulabel en de diverse nationale milieukeurmerken is voor de consument nauwelijk meer te begrijpen. Ook zijn er twee verschillende keurmerken voor de betrouwbaarheid van webwinkels. Zie ook: www.keurmerk.pagina.nl.

Reageer op dit artikel