artikel

De ergste ondernemingen

Geen categorie

In de VS kunnen ondernemingen die mensenrechten en internationale verdragen schenden, aangepakt worden via de Alien Tort Claims Act. Zo wordt Chevron

In de VS kunnen ondernemingen die mensenrechten en internationale verdragen schenden, aangepakt worden via de Alien Tort Claims Act. Zo wordt Chevron ervan verdacht privaat militair personeel ingezet te hebben dat het vuur opende tegen vreedzame opposanten van de oliewinning in Nigeria. In India is Coca-Cola bezig op grote schaal lokale landbouwgebieden te verwoesten door de privatisering van watervoorraden. Dow Chemical zou in New Plymouth (Nieuw Zeeland) dioxine-achtige verbindingen hebben geloosd in landbouwgebieden. Het concern weigert ook nog steeds de verantwoordelijkheid op zich te nemen van de ramp in Bhopal in 1983. De Ford Motor Company zou volgens Amerikaanse milieuorganisaties de voor het milieu slechtste auto’s, vrachtwagens en SUV’s leveren. Nestle slaagt er ondanks afspraken met andere chocolaproducenten er niet in kinderarbeid op de plantages in Ivoorkust uit te bannen. Zie ook: www.hom.nl

Reageer op dit artikel