artikel

Een methode om bijdragen aan de millenniumdoelen te meten

Geen categorie

Acht doelen zijn in 2000 door 189 landen vastgesteld en richten zich onder andere op het uitroeien van extreme armoede, terugdringing van kindersterft

Acht doelen zijn in 2000 door 189 landen vastgesteld en richten zich onder andere op het uitroeien van extreme armoede, terugdringing van kindersterfte en bestrijding van AIDS en malaria. Dutch Sustainability Research (DSR) heeft voor bedrijven en maatschappelijke organisaties ieder een eigen model ontwikkeld dat hun bijdragen aan de doelen meetbaar maakt. Bedrijven kunnen met elkaar worden vergeleken, evenals maatschappelijke organisaties. Er wordt een score opgesteld voor ieder van de millenniumdoelen. ABN AMRO en Novib hebben zich als eersten laten toetsen. Hierbij kwam naar voren dat ABN AMRO relatief laag scoort op kindersterfte en gezondheid voor moeders. Zie ook: www.maakhetwaar.nl.

Reageer op dit artikel