artikel

Innovatie is meer dan een handig koffiezetapparaat

Geen categorie

Verbetering van bedrijfsprocessen is dé sleutel voor innovatiesucces. Maar in de media, op congressen en zelfs in het Innovatieplatform ligt de nadruk

Verbetering van bedrijfsprocessen is dé sleutel voor innovatiesucces. Maar in de media, op congressen en zelfs in het Innovatieplatform ligt de nadruk nog veel te sterk op tastbare en aanschafbare objecten. Dat stelt Peter Vermeulen van onderzoeksbureau IDC na studie naar het verband tussen innovatie en uitbesteden.
Bij productvernieuwing gaat het vooral om gewin op de korte termijn, maar productinnovatie is makkelijk te kopiëren. Bij procesinnovatie is dat veel moeilijker. Procesinnovatie levert pas resultaten op op de lange termijn. In dit onderzoek in opdracht van Capgemini werd ook aangetoond dat innovatie beter lukt als werk wordt uitbesteed. Maar dan moeten bedrijven wel concrete doelstellingen vastleggen en controle nemen over hun innovatiesucces. Zie ook: www.cordis.lu/en en www.kmpro.org.

Reageer op dit artikel